Lezen

Lezen

woensdag 4 maart 2015

RAFELS VAN RIO (door Gijs Wanders)


Gijs Wanders werkt als journalist en is schrijver van kinderboeken. Hij was ook presentator en verslaggever voor NOS.
Tijdens het wereldkampioenschap gaat het licht van de arena plotseling doven… Er breekt paniek uit. Wanneer de lichten terug aan gaan is de wereldcup verdwenen…
Daarvoor: Politieauto’s en tanks rijden de favela’s binnen, ze zijn op zoek naar Reis, de onverwurmbare drugsbaron, hij zou de wereldcup gestolen hebben. Ze zien een jongentje, wat houd hij in zijn hand? De commandant had hen duidelijk gezegd dat ze moesten oppassen voor die kleine ettertjes. Hiago, het kleine jongentje laat het voorwerp vallen… zou het een granaat zijn? Er klonk een schot. De vrouw naast hem sprong voor Hiago en viel gillend op de grond.
Nu: Julia hersteld van haar schotwond. Ze wilt wel de agent ontmoeten die haar heeft neergeschoten. Hij heet Renato en heeft er spijt van dat hij zo roekeloos met zijn wapen om heeft gegaan. Dat weet ze omdat hij haar een mail heeft gestuurd omdat hij zijn excuses wilt aanbieden. Samen gaan ze op zoek naar haar ontvoerde broer. Als hij nog maar niet vermoord is. Ze zijn goed op weg en zijn er bijna maar haar broer bevrijden uit de handen van Reis is lang niet zo makkelijk als ze dachten. Ze moeten hem drugs kunnen leveren voor celgenoten anders zal hij vermoord worden. Zal het hen lukken Jullia's broer te bevrijden en Reis, de drugsbaron, de vermoorden?
Dit boek geeft duidelijk de duistere kant van Rio de Janeiro weer. Drugsbaronnen, straatkinderen, arme mensen die niet naar de politie durven gaan, ... Op het einde wordt het spannend wanneer Julia's broer wordt ontvoerd, wanneer ze samen met Renaat naar de gevangenis gaan en wanneer ze Reis' schuilplaats binnenvallen. Zeker het lezen waard!
 
--- Pieter Maes 2GL ---

Geen opmerkingen:

Een reactie posten