Lezen

Lezen

woensdag 4 maart 2015

Harry Potter en De Relieken van de dood J.K. Rowling

             Afbeeldingsresultaat voor cover harry potter en de relieken van de dood            Dit is het spannende einde van de Harry Potter-reeks en het boek waar jullie allemaal zaten op te wachten: Harry Potter en De Relieken Van de dood. J.K. Rowling heeft alle Harry Potter boeken geschreven en heeft ook Harry Potter zelf verzonnen. De reeks is nu eindelijk voltooid en nu kan zij beginnen aan een andere spannende reeks.
 
 
 
Terwijl Harry voor het laatste jaar bij zijn oom en tante logeert bedenken Voldemort en zijn dooddoeners een plan om Harry te vangen en te vermoorden. Harry is bijna 18 jaar en zijn "zegel" is bijna verlopen. Dat betekent dat hij dan overal waar hij wil mag toveren. Daarom willen Ron en Hermelien met hulp van hun vrienden Harry naar een veilige plaats brengen. Ze gaan in groepjes per 2 naar een veilige plek en ze laten Ron en Hermelien een verwisseldrank drinken zodat ze precies op Harry lijken. De echte Harrry gaat mee met de vliegende motor. De anderen nemen elk een andere route om te vermijden dat Voldemort Harry te pakken krijgt. Onderweg wordt harry aangevallen door 2 dooddoeners en oppeens werkt zijn toverstok vanzelf en schiet de 2 doodoenders van hun bezem en vallen ze met een droge knal op de grond, dood. ondertussen zijn ze aangekomen aan het huis van waaruit ze moeten verdwijnselen naar de hoofdbasis waar iedereen verzamelt om te zien dat iedereen het overleeft heeft. De dag daarna is er de bruiloft van fleur zij is natuurlijk heel blij maar Harry veel minder. Hij denkt na over wat Perkamentus zou gezegd heben als hij niet dood zou zijn ( zie vorig boek ) misschien ligt het wel in het bureau van het hoofd van het ministerie dacht hij. Hij besprak het met Hermelien en Ron en gingen de volgende morgen naar het ministerie. Ze splitsten zich op en even later was harry op zijn bestemming en wat hij vond was een brief met daarop een brief van Perkamentus. Naar het schijnt kan Voldemort niet dood doordat er 7 gruzielementen van hem bestaan. Harry vertelt het de anderen en ze bestudeerden het blad. Wat Hermelien meteen zag is dat er geheim schrift op was geschreven ze hielden het blad boven een kaars. Ze zagen dat de locatie’s op het blad stonden en spraken af om de volgende morgen te vertrekken om de gruzielementen te vernielen en zo Voldemort te doden.
 
 
 
 
Ik vond het een heel leuk boek en het leest heel vlotjes. De dikte van het boek schrikt je misschien wat af maar eenmaal je begonnen bent kun je niet meer stoppen met lezen. Ik raad het boek aan aan zowel boekenwurmen als mensen die liever strips lezen omdat het boek zo bloedstollend spannend is.
 
 
Shawn Janssens   2MWc    9


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten