Lezen

Lezen

donderdag 5 maart 2015

Het Flip-Effect



Het Flip-Effect



De schrijver
Het boek Het Flip-Effect is geschreven door Martyn Bedford. Hij is een Engelse schrijver geboren in Londen en leeft daar nog steeds. Martyn schrijft romans voor jongeren en volwassen. Hij werkte als journalist voor diverse klanten. En gaf ooit Engelse les in Hongkong.

Korte inhoud
Het boek gaat over een jongen die Alex noemt, hij moet leven in het lichaam van Philip een jongen die hij niet kent. Alex heeft het moeilijk om te leven in het lichaam van iemand anders.

Op een ochtend tijdens de kerstvakantie wordt Alex wakker, niet in zijn eigen bed en ook niet in zijn eigen kamer. Zijn moeder roept hem naar beneden maar hij hoort dat het zijn moeder niet is. Maar wie dan wel. Hij gaat naar beneden  en komt te weten dat hij niet in het lichaam van Alex zit. Maar in het lichaam Van Philip. Flip noemen zijn vrienden hem. Flip is een jongen van zijn leeftijd. Maar hij wil terug naar zijn gezin en naar zijn vrienden. Dus belt hij naar de vaste telefoon, maar het nummer bestaat niet. Dus belt hij naar zijn moeders werk in de bibliotheek, daar is altijd iemand aanwezig. Er neemt niemand op maar hij spreekt een boodschap in het antwoordapparaat. Hij verteld dat hij in nood is en dat zijn moeder hem moet komen halen. Daarna vertrekt hij naar school en tijdens de pauze gaat zijn gsm, Het is waarschijnlijk zijn moeder. Hij wil zijn gsm opnemen maar die word afgenomen  door een leerlingbegeleider. Om 4 uur haalt hij zijn gsm terug en beluistert de boodschap die zijn moeder heeft ingesproken. Maar het is zijn moeder niet, het is waarschijnlijk een collega van zijn moeder. Ze verteld dat Alex gek is en als hij nog eens probeert te bellen ze de politie verwittigt.

 Alex vind het zwaar om te leven in het lichaam van Philip want hij heeft andere interesses en andere vrienden, hij krijg voortdurend vragen die hij niet kan beantwoorden. Alex heeft er genoeg van en wil weten wat er met zijn lichaam is gebeurd dus gaat hij op zoek met de computer van Philip  wat er met Alex is gebeurd. Hij vind een krantenartikel over Alex, Alex is aangereden door een auto terwijl hij de straat over liep, hij leeft nog maar hij ligt ik coma. Alles wat er gebeurd is kan hij niet meer verwerken dus zoekt hij raad bij mensen die dit ook hebben mee gemaakt. Hij vind een persoon die hetzelfde heeft meegemaakt en begint met hem te mailen. Na lang wachten krijgt hij antwoord. De persoon zegt dat hij moet surfen naar een online forum waar mensen die hetzelfde hebben meegemaakt hun verhaal neerschrijven. Op het online forum een hij leest Alex verhalen van de andere slachtoffers, de verhalen komen precies overeen met wat er met hem gebeurd is. Er is maar één groot verschil, Alle anderen hun lichamen zijn dood maar van Alex niet.

De oorzaak is niet wetenschappelijk bewezen maar de oprichter van het forum zegt dat de oorzaak waarschijnlijk is dat het lichaam nog te jong is om te sterven en omdat de ziel nog niet wil sterven. Daardoor wordt de ziel van Philip verjaagt en Alex voelt zich nu schuldig, waarom moest dit nu bij hem gebeuren. Hij begint zijn gebeurtenis te schrijven op het forum. Al snel krijgt hij negatieve reacties van mensen die zeggen dat hij een grap maakt en lacht met de mensen op dit forum. Er is 1 persoon die hem gelooft en probeert de andere personen duidelijk te maken dat hij geen grap maakt. Zijn naam is Rob. Hij heeft net hetzelfde meegemaakt. Maar zijn lichaam is dood. Rob stelt voor om af te spreken. En Samen vertrekken ze naar de zee. Samen met Donna de vriendin van Philip. Rob verteld hoe hij omgaat om te leven in het lichaam van een ander. En probeert Alex te overtuigen om er mee te leven maar Alex wil zich niet aanpassen. Hij wil terug naar zijn eigen lichaam. Maar merkt dat hij zijn oude lichaam niet terug zal krijgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten