Lezen

Lezen

woensdag 4 maart 2015

Body Switch - Patrick Lagrou



Info over de auteur

De auteur van mijn boek is Patrick Lagrou. Hij is geboren op 1 oktober 1949 te Brugge. Op zijn achttiende doorkruiste hij Amerika, Europa en Noord- Afrika. Over die reizen maakte hij allerlei reportages. Zijn eerste jeugdboek werd geschreven voor zijn kinderen.

Inleiding

Het boek ‘Body Switch’ gaat over een zeventienjarige jongen die Joachim heet. Hij koopt een boek op de rommelmarkt. Het is een boek met allerlei technieken en stappen die je moet uitvoeren om uit je eigen lichaam te treden. Joachim voert de oefeningen uit en treedt uit zijn eigen lichaam.

Recensie

Het verhaal begint op de eerste schooldag waar Joachim een nieuw meisje leert kennen die Sarah heet. Iedereen wordt onder de duim gehouden van meneer Vancraeynest die iedereen Kraaimest noemt. Joachim heeft een hekel aan hem want hij heeft allerlei strenge regels waar de leerlingen het totaal niet mee eens zijn. Hij ontdekt dat Kraaimest gaat naar de Bigbagos - een louche swingclub -. Ivo, de broer van Joachim schakelt een vriend in om foto’s van Kraaimest te nemen in de Bigbagos. Het plannetje was geslaagd. Joachim en Sarah verzinnen een plan zodat hij ontslag neemt. Ze sturen een mail met een bedreigde tekst en de foto’s. 

Joachim besluit om een laatste keer uit zijn lichaam te treden maar zodra hij terug naar huis zweeft ziet hij dat zijn lichaam niet meer op zijn bed ligt. Hij ziet het lichaam van ‘de gorilla’ – een dealer in de swingclub de Bigbagos -. Joachim mag van Sarah voor een tijdje in haar lichaam blijven want zonder lichaam verzwakt hij steeds meer. Maar 'de gorilla' had zijn lichaam al overgenomen toen zijn eigen lichaam afgestorven was. Joachim vecht om zijn eigen lichaam terug te krijgen. Er komt net op tijd hulp. Sarah had de persoon die het boek schreef kunnen opsporen en hij zette alles op alles om de geest van 'de gorilla' uit het lichaam van Joachim te krijgen. Uiteindelijk kwam alles toch tot een goed einde.

Leeservaring

Het was een zeer mooi en spannend boek. Op het einde wordt het alsmaar spannender. Het is ook zeker een aanrader voor mensen die minder graag lezen want het boek leest zeer vlot.

Uitgeverij

De uitgeverij is Clavis.



Danica Gomes 2MWC

Geen opmerkingen:

Een reactie posten