Lezen

Lezen

woensdag 4 maart 2015

De Avonturen van Jules Verne- Een reis rond de wereld in 80 dagen

De avonturen van Jules Verne- Een reis rond de wereld in 80 dagen

De held van het verhaal is Phileas Fogg, die een weddenschap aangaat waarin hij in 80 dagen de wereld moet omreizen. Samen met z'n vriend Passepartout lukt het hen optijd aan het eindpunt te geraken. Phileas Fogg is een zeer stipt man, die tot in de puntjes had uitgerekend welke vervoermiddelen hij moest nemen om in de weddenschap te slagen. Onderweg wordt hij achternagezten door een Britse rechercheur die meent dat Phileas de Engels bank overvallen heeft, dat is natuurlijk niet zo, hij lijkt gewoon heel erg hard op de echte dader...


Ik vind het een zeer mooi boek. Het is wel zeer moeilijk te begrijpen omdat er vele moeilijke woorden in voorkomen. Het is een dik boek waarin de vriend van Mister Fogg begint te vertellen dat hij een nieuwe job heeft. Z'n baas, Phileas Fogg, kocht een nieuw huis, een groot huis, daarom heeft hij een bediende nodig. Er komt één sollicitatie, die van Passepartout, hij wordt onmiddellijk aangenomen en schrikt van de stiptheid van z'n baas.


De auteur Jules Verne was een Franse schrijver. Hij werd geboren in 1828 en hij stierf in 1905. Het boek os dus al heel oud. Het werd voor het eerst gepubliceerd in 1873. De schrijver was Frans, dus is het een vertaling. Het werd drie keer vertaald, de eerste keer in 1874 door Gerard Keller. De tweede keer door Pieter Verhulst in 1984 en de derde keer door Kiki Coumans in 2004. Mijn boek werd vertaald door Gerard Keller. Hij is een Nederlandse schrijver. Gerard Keller werd geboren in 1829 en stierf in 1899.





Elke Vandewalle
2GL     6
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten