Lezen

Lezen

dinsdag 3 maart 2015

Gewoon anders - Luc Descamps

 





Luc Descamps is de schrijver van dit boek. Hij is een Belgische schrijver en  schrijft voornamelijk jeugdboeken. Een spannende reeks van hem is 'De donkere getallen'.

 
Samuel is zestien. Hij is autistisch en vermijdt elke vorm van contact. Spreken kan hij niet meer en hij sluit zich op in zijn eigen veilige wereldje binnen de muren en de deur goed op slot. Dan krijgen ze nieuwe buren. Een alleenstaande vrouw en Rani, een meisje van zestien. Ze heeft het nog altijd moeilijk met het feit dat haar vader haar moeder liet zitten voor zijn secretaresse Patricia. Maar als Rani kennismaakt met het gezin van Samuel, beseft ze dat ze niet de enige is met problemen. Op een dag slaagt Rani in iets waar geen enkele therapeut is in geslaagd: ze komt binnen in Samuels stille wereld.
Gewoon anders is een ontroerend boek uit de reeks ‘Portret’. Deze reeks bevat boeken die het verhaal van bijzondere jongeren beschrijft. Het boek vertelt dat iemand gewoon anders kan zijn en dat die toch talenten bezit. Ik vind het heel mooi omdat Luc Descamps het denken van Samuel heel goed beschrijft. 



Een echte aanrader!

Maartje Masschaele – 2GL

2 opmerkingen:

  1. Ik vind dit ook een zeeeeeer mooi boek !!
    Het beschrijft zeer goed hoe ze ermee omgaan.
    Je moet ook zeker de andere boeken van 'Portret' lezen!

    Marie Vervaet

    BeantwoordenVerwijderen
  2. WAUW super mooie recensie maartje!!! :-p
    Dinah Nkurunziza

    BeantwoordenVerwijderen