Lezen

Lezen

zondag 1 maart 2015

De Weg -Siobhan Dowd











De weg -Siobhan Dowd

Holly Hogan is een pleegkind. In haar pleeghuis gaat niet alles zo vlotjes. Haar 2 beste vrienden Trim en Grace geven best wel een slechte invloed op haar en brengen haar op het slechte pad! Na een tijdje had leesbegeleider ‘Miko’ een pleeggezin gevonden voor Holly. De eerste ontmoeting bij de familie Aldridge verliep alles redelijk vlot, ze maakten direct al een flinke babbel! Holly besloot na veel trekken en sleuren toch bij familie Aldridge te verblijven.
Bij familie Aldridge waar (Holly dus nu ook bij hoorde) ging alles niet altijd zo goed.Ze maakten veel ruzie. Ze haatte het daar, de familie, de spullen, het eten, ze haatte daar echt alles! Tot op een moment waar ze een mooi pruik had gevonden. Op dat moment veranderde het gewone meisje ‘Holly’ naar de glamour girl ‘Solace’. Samen besloten Solace en Holly om te vluchten uit de familie Aldridge! Samen maakten ze een immense road trip. Samen ontdekten ze vele geheimen. En ze probeerde haar echte identiteit te vinden! En ten slotte wil ze ook het echte verhaal weten wat er met haat moeder is gebeurd!


Het is een heel vlot leesbaar boek! Persoonlijk vind ik dat het boek best wel makkelijk is om te lezen. Desondanks er verwarring kan zijn tussen de 2 personages die 1 personage vormen. Het heeft ook een vleugje spanning. Het verhaal is volkomen ook realistisch. Alleen vind ik het jammer dat er geen illustraties in het boek staan. Ik zou het boek zeker aanraden voor mensen die graag realistische boeken lezen met een vleugje spanning.

Van Jason Dewachter nr9 uit 2mwD

Geen opmerkingen:

Een reactie posten