Lezen

Lezen

woensdag 4 maart 2015


Het is weer zover. Een nieuwe hunger game gaat van start. De 74ste hunger games gaan binnenkort van start. Prim is bang dat zei word uitgekozen. Katness, het zusje van Prim, probeert haar gerust te stellen dat de kans erg klein is. Maar hoeveel ongeluk kan je hebben, Prim word uitgekozen. Katness kan het niet aan en stelt haar kandidaat. De man die word gekozen uit district 12, is Peeta. Peeta, een bakkersjongen, gaf ooit eens brood aan Katness tijdens de hongersnood. Samen moeten zij met 22 andere spelers proberen te overleven. Zullen ze de 74ste hongerspelen overleven?


De 74ste hongerspelen gaan van start. De loting is morgen. prim is bang dat zij uitgekozen word als tribuut voor de 74ste hongerspelen. Katness, de zus van Prim, probeert haar gerust te stellen door te zeggen dat de kans erg klein is dat zei juist word uitgekozen. Intussen zijn Katness en haar vriend illigaal gaan jagen. Om het ten slotte te verkopen op de zwarte markt. Er heerst een grote hongersnood.

De loting begint. het noodlot sloeg toe.Prim word uitgekozen en stribbelt al huilend tegen en dat kan Katness niet aanzien. Dus stelde ze haar kandidaat als vrouwelijke tribuut voor district 12. De mannelijke tribuut is Peeta, een bakkersjongen die Katness ooit eens eten gaf in de hongersnood.

Op het laatste hebben Peeta en Katness het overleeft. Maar de regel zegt: er is maar één overlevende. Ze konden elkaar niet doden en besloten weg te lopen van elkaar en proberen te overleven. Uiteindelijk werden ze levend gehouden. De 2 winnaars uit district 12 zijn door hun volk met erg veel liefde ontvangen. Maar het volgende jaar zouden ze opnieuw moeten gaan meedoen. Zullen ze het dan ook overleven? 


De schrijver was Suzanne Collins. Ze heeft intussen al heel wat boeken geschreven en onder andere ook de vervolgen van the hunger games. 

het boek vond ik niet zo speciaal. Vroeger heb ik de film bekeken, maar het boek interesseerde me niet. Puur omdat ik het verhaal al deels kende.



Iben Bruneel - 2MWc

Geen opmerkingen:

Een reactie posten