Lezen

Lezen

donderdag 5 maart 2015

Aan de top! - Cindy Jefferies



Aan de top!  -  Cindy Jefferies







Cindy Jefferies is een Britsche auteur die al heel veel boeken heeft geschreven onder andere de reeks van Fame School / Star School, Stadium School en de boeken Water Dark, Heart Magazine, … . De meeste boeken gaan over muziek, zingen, toneel, … .

Het gaat over Tim, een jonge en goede drummer , die al een paar maanden in de poptalenten school zit : Rockley Park . Omdat hij zo goed is,  wil bijna iedereen met hem spelen voor de voorjaarsconcert. Charlie, een ‘ rijke’ jongen van zijn leeftijd, is ook een drummer en begint zich jaloerser en gemener te gedragen. Charlie en Harold , zijn beste vriend , ‘pesten’ hem.  De situatie wordt erger en Tim besluit om Charlie terug te pakken. Maar het loopt mis en hij krijgt grote straf. Wanneer Charlie betrapt wordt moeten ze samen als straf  een stuk voorbereiden voor de voorjaarsconcert. Maar het wordt niet zoals gepland…  .

Het boek is leuk en nog wat spannend. Het is gedrukt in een tamelijk kleine lettertype en er zitten woorden die specifiek aan de drums zijn. Persoonlijk vind ik dat irritant want je weet niet wat ze betekenen. Toch is het boek een aanrader, zeker voor de gepassioneerden van muziek, meer bepaald voor de drummers.
Ik hoop dat mijn enthousiasme besmettelijk zal zijn en jullie zin zal geven om dit boek te lezen.

Jérémy Lobeau 2 2GL

Geen opmerkingen:

Een reactie posten