Lezen

Lezen

woensdag 4 maart 2015

Het weeffout in onze sterren


John Green
John Green is geboren op 24 augustus 1977 (37 jaar)  en is een Amerikaanse schrijver. Hij studeerde Engels en godsdienstwetenschappen en besloot dat hij priester wilde worden in de Anglicaanse Kerk. 

Het boek
 Het boek 'een weeffout in onze sterren' gaat over een meisje 'Hazel Grace' met een ongeneeslijke ziekte . Ze heeft longkanker , haar moeder en dokter besluiten om haar naar een praatclub te laten gaan . Daar ontmoet ze 'Augustus Waters' de jongen die al meerdere maals kanker had overwonnen en nog maar 1 been had . Hazel vindt hem een zeer aantrekkelijke jongen maar wil geen relatie met hem omdat ze denkt dat ze hem zal kwetsen moest ze ooit sterven .

Ze krijgen meer en meer contact met elkaar en Augustus valt als een blok voor haar . Hazel leest altijd maar hetzelfde boek. Dat boek heeft een heel speciale rol in haar leven omdat het personage in dat boek ook dood gaat . Maar het boek eindigt opeens in een bepaalde zin zonder echt 'einde' . Augustus neemt contact met de auteur en zo gaan ze te samen naar Amsterdam , naar de woonplaats van de auteur . Daar blijkt de auteur helemaal niet te zijn hoe ze dachten dat hij was . Hij was een dronkaard dus besloten ze weg te gaan van hem. Maar nu dat ze weer in Amerika waren is er iets vreselijks gebeurd met Augustus . Ze hebben overal kanker in zijn lichaam gevonden …

Mijn leeservaring 
Het was een zeer mooi en aangrijpend boek het doet je nadenken over de zin van het leven  en hoe mooi liefde wel kan zijn . Het boek leest zeer vlot ik raad het zeker aan aan mensen die minder graag lezen . Op het einde word het alsmaar spannender . Een ontroerend, hartverscheurend mooi verhaal dat niemand onberoerd laat. August zorgt voor wat humor . Tijdens het lezen zal je ongetwijfeld wel moeten wenen .

Uitgeverij
Lemniscaat
Faa Phromkun 2MWc

Geen opmerkingen:

Een reactie posten